Dr. Arda Süar: “Yapay Zekâ Sektörde Tsunami Etkisi Yaratacak”

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık öğrencileri tarafından Dr. Arda Süar’ın katılımıyla “Reklamcılık semineri düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Seminer, Marduk Digital’in kurucusu olan Dr. Arda Süar’ın kendini tanıtmasıyla başladı. Süar, seminerde yapay zekâ, sosyal medya ve staj konularında öğrencilere bilgilendirmede bulundu. 

STAJ YAPMANIN AVANTAJI

İş başvurusu esnasında staj yapmanın bir avantaj sağlayacağını söyleyen Süar, “Daha önce staj yapmamış bir iletişim mezunu yerine, farklı bölümden mezun staj yapmış biri tercih edilir.” dedi. Stajyer ararken sorumluluk sahibi olması, mazeret üretmemesi ve istekli olup olmamasına baktıklarını söyleyen Süar, Türkçenin etkili kullanılması gerektiğini ve hem yazılı hem de sözlü olarak kişinin kendini iyi ifade etmesi gerektiğinden bahsetti.

“YAPAY ZEKANIN ÖĞRENME YETİSİ VAR”

Yapay zekanın gelişimine dikkat çeken Süar, iletişim alanında ilerlemek isteyen herkesin muhakkak yapay zekayı kullanabilmesi gerektiğini ve yapay zekanın sektörde tsunami etkisi yaratacağını ifade etti. Süar, “Yapay zekayı diğer modellerden ayıran en büyük özelliği öğrenme yetisinin olmasıdır.” dedi. Dijital araçların kullanılması gerektiğini vurgulayan Süar, sosyal medyanın çok hızlı gelişip, değiştiğinden söz etti. Süar, iletişimcilerin aktif bir yayıncı olmasalar da aktif bir izleyici olmaları gerektiğini dile getirdi. Seminer, Süar’ın katılımcıların sorularını cevaplaması ile sona erdi.