Ölümünün 50. Yıl Dönümünde Aşık Veysel’i Anma Programı

Etkinlik başlamadan önce Pençe-Kilit harekatı bölgesinde hayatını kaybeden şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) ölümünün 50. Yıl dönümüne özel olarak hazırlanan Aşık Veysel’i Anma Programı, Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Gerçekleşen etkinlikte katılımcılar arasında, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, rektör yardımcıları ve birçok öğretim görevlisi yer aldı.

Etkinlik, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Cantürk’ün açılış konuşması ile başladı. Rektör Prof. Dr. Cantürk konuşmasında, Aşık Veysel’in aşıklık geleneğinin en önde gelen isimlerinden birisi olduğunu ve engelleri aşmanın çok net bir göstergesi olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Cantürk’ün konuşmasının ardından KOÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Eren, Veysel’in felsefesi hakkında konuşma yapmak üzere Moderatör İbrahim Ayçiçek tarafından kürsüye davet edildi. Prof. Dr. Eren, konuşmasında “Aşık Veysel’e baktığımızda, felsefe tarihinde, birinci sınıf filozoflar olarak kabul ettiğimiz filozofların üzerinde durduğu konuları, çok yalın, anlaşılır ve estetik bir dil ile haykırmıştır” dedi.

“Hayatımızdan ve hayatımızdaki tüm görevlerden aşkı çıkardığımızda hiçbir şey kalmıyor”

Prof. Dr. Eren’in konuşması sonrasında Senarist Yönetmen Öğr. Gör. Hacı Mehmet Duranoğlu’nun yazıp yönettiği Aşık Veysel belgeseli gösterildi. Öğr. Gör. Duranoğlu, Aşık Veysel ile alakalı şunları dedi:

“Hayatımızdan ve hayatımızdaki tüm görevlerden aşkı çıkardığımızda hiçbir şey kalmıyor. Ben hayatım boyuncu bunu hep gözlemledim ve bunu Aşık Veysel’den gördüm.”

Belgesel gösterimi sona erdikten sonra etkinlik, Rektör Prof. Dr. Cantürk,  Moderatör İbrahim Ayçiçek, Prof. Dr. Eren ve Öğr. Gör. Duranoğlu’na plaketlerini takdim etmesiyle birlikte son buldu.