AKUT Öğrenci Topluluğu “Afet Bilinçlendirme” Semineri Düzenledi

Kocaeli AKUT (Arama Kurtarma Derneği) Öğrenci Topluluğu, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İktisadi Bilimler Fakültesi konferans salonunda seminer düzenledi.

Bu Gönderiyi Paylaş

AKUT Öğrenci Topluluğu, İktisadi Bilimler Fakültesi’nde “Afet Bilinçlendirme” semineri düzenledi. Etkinliğe, AKUT Öğrenci Topluluğu Danışman hocası Doç. Dr. Gökçe Cerev ve Kocaeli AKUT Başkanı Abdurrahman Eke’de katılım gösterdi.


“Mevcut Kaynakların Yetersiz Olduğu Her Duruma Afet Deriz”

Afet olgunun ne olduğundan bahseden AKUT Başkanı Eke,” Doğal afet olması için deprem, sel, çığ, gibi doğal ya da insan kaynaklı afet olması gerekmiyor, sağlık sistemlerinin yetmediği, yolların kullanılamadığı, mevcut kaynakların yetersiz olduğu her duruma afet deriz” dedi.

Olası bir deprem afetine karşın eylem planı oluşturmamız gerektiğini belirten AKUT Başkanı Eke, “Eylem planımızda alacağımız en büyük tedbir, yeni yapılmış sağlam bir binada oturmak. Bu işin yüzde 95’ini oluşturuyor” dedi.

Aynı zamanda AKUT’un “Güvendeyim” uygulamasına değinen AKUT Başkanı Eke, şunları kaydetti:

“Uygulamaya rehberinizdeki 10 adet numarayı yüklüyorsunuz, 20 karaktere kadar mesaj yazıyorsunuz ve güvendeyim butonuna bastığınızda şebeke bulunduğu anda konumunuzu ve kısa mesajınızı iletiyor.”

Seminer, Abdurrahman Eke’ye teşekkür belgesi ve katılım gösteren öğrencilere ise katılım belgesi taktim edilmesiyle son buldu.