Fark Varsa Rekabet Vardır

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümü öğrencilerinin düzenlediği “Reklamcılık” semineri Kreatif Direktör Alihan Büker’in katılımıyla gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Seminer, Kreatif Direktör Alihan Büker’in kendini tanıtmasıyla başladı. Donald Trump ve Prens Harry’nin danışmanlığını üstlenen Büker, katılımcılara reklamcılık hakkında tavsiyelerde bulundu.

“GERÇEK BİLGİ VE DONE SAHADADIR”

Reklamcılığı aynı iki madeni parayı farklı özellikleri varmış gibi satma sanatı olarak tanımlayan Büker, reklamcılığı meddahlık sanatına benzetti. Reklamcılığın her zaman canlı ve gelişim içeresinde olduğundan bahseden Büker, farkın olduğu yerde reklamcılık da var olur ifadesini kullandı. Büker, “Bir ürünü A kişisi 150 liraya satarken, B kişisi 50 liraya satar buradaki 100 liralık farkı iletişime verirsiniz” dedi. Reklamcıların sosyoloji bilmesi gerektiğini söyleyen Büker, fark edilebilmek için merak olunması gerektiğini dile getirdi. Büker, konuşmasında “Düşük bütçe sizi yaratıcılığınızı etkilemesin, gerçek bilgi ve done sahadadır” ifadesine yer verdi.

Seminer, soru cevap kısmından sonra sona erdi.