Sektörün Önde Gelenlerinden Mühendis Adaylarına Tavsiyeler

Kimya Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen “Spectrum” etkinliği, Santa Farma Üretim Müdürü Canan Can, Hayat Kimya Arge Yöneticisi Murat Üzümcü ve Pulver Kimya Arge Mimarı ve Endüstriyel Projeler Birim Yöneticisi Sinem Akyol’un katılımıyla gerçekleşti

Bu Gönderiyi Paylaş

Sektöre dair bilgilerin verildiği etkinlik kulüp başkanı Melike Yavuzun konuşması ile başladı. Konuşmacılar, Canan Can, Murat Üzümcü ve Sinem Akyol ise katılımcılara tavsiyelerde bulundu. 

“MÜHENDİSLER ÖĞRENMEYE VE ARAŞTIRMAYA AÇIK OLMALI”

Hayat Kimya Arge Yöneticisi Murat Üzümcü, firma olarak vizyonlarının nesillere fayda sağlamak olduğundan bahsetti.  Üçüncü ve dördüncü sınıf mühendislik öğrencilerine staj imkanı sunduklarını söyleyen Üzümcü, yeni mezun mühendislerin öğrenme ve araştırmaya açık olmaları gerektiğini belirtti. Mühendislikte sınırın olmadığından söz eden Üzümcü, önemli olanın kişinin kendini geliştirmesi olduğunu dile getirdi. Üzümcü, “Bazen sizi anlamazlar o zaman bir çocuğa anlatır gibi anlatmalısınız.” dedi.

BAŞARI TATMİN OLMAYI BERABERİNDE GETİRİR

Pulver Kimya Arge Mimarı ve Endüstriyel Projeler Birim Yöneticisi Sinem Akyol ise korunmaya ve güzelleşmeye ihtiyacı olan ürünlerin kaplanması için var olduklarından söz etti. Akyol, Türkiye’deki birçok ilde bayiliklerinin olduğunu ve Pulver kimyanın toz boya sektöründe dünyada ilk 10’da yer aldığını dile getirdi. Akyol, “Kimya mühendislerinin çalışabileceği çok fazla sektör var. Ancak hangi sektörde başarılı olacağınızı işe başlamadan anlayamazsınız.” dedi. Başarının önemini vurgulayan Akyol, başarılı olunduğu sürece tatmininde kendiliğinden geleceğini söyleyerek konuşmasına son verdi.