KOÜ’de Kimya Alanında ‘Spectrum’ Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. H.Savaş Ayberk konferans salonunda, Kimya Mühendislik Kulübü tarafından ‘Spectrum’ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş
Kimya Mühendislik Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe, İzel Kimya Üretim Müdürü Cenk Aşık ve Betek Boya İnovasyon ve AR-GE Müdürü Kaan Aksoy katılım sağladı. Etkinlikte konuşan Cenk Aşık, ‘her problemi çözüme kavuşturmamız gerekiyor, bunuda analitik düşünce yeteneğine sahip olursak yapabiliriz’ dedi.

 

‘SEKTÖRDE ZOR ŞARTLARLA KARŞI KARŞIYA KALACAKSINIZ’

 

İzel Kimya-Üretim Müdürü Cenk Aşık, kimya pazarlama ve üretim üzerine konuştu. Sürdürebilirlik ve verimli üretime değinen Aşık, “Üretimi insandan bağımsız hale getirmeye çalışıyoruz. Aksaklıklar olabiliyor." dedi. Böyle durumlarda her zaman bir B planı olduğundan bahsetti.  

 

Global sektörün zorluklarından da bahseden Aşık, “Globalde sizi çok zorluyorlar, toplantıdan çıkıp tuvalette ağlarsınız gerçekten böyle şeyler yaşandı" ifadelerini kullandı.

 

‘BOYA SANAYİSİNİN ÖNÜ AÇIK VE HÂLÂ GELİŞİME MÜSAİT’ 

 

Kaan Aksoy konuşmasına, "Birçok iş kolunda bulunduğunu ama cidden bir sektörde bulunmak istediğinizde, o sektör için istekli ve hevesli olunmalı." diyerek başladı.   

 

Aksoy, boya ve boya bileşenlerinden bahsetti. Vernik ve stain arasındaki farkları hakkında da konuşan Aksoy, “Boyalar ilk olarak ayçiçek yağı, keten tohumu yağı, bezir yağı ve kenevir yağından sentezlenerek yapılıyordu. Daha sonra revülasyon bizi farklı yollara götürdü. İçindeki bileşenlerin doğaya fazla zarar vermesinden ötürü su bazlı boyalara geçildiğini” söyledi.  

 

Aksoy,konuşmasının devamında, bakanlığın isteği üzerine boyaların sürdürebilir malzemelerden yapılması gerektiğine değindi.Aksoy, “Sektörde istenilen boya Hem ucuz, hem inovatif olacak hem de ustalar tarafından beğenilecek. Tabi ki böyle bir şey pek mümkün değil” dedi.

 

‘DÜZENLEME GETİRİLMELİ’


Ustalara boyanın içindeki bileşenlerden bahsettiklerinde bir şey anlamadığını aktaran Aksoy, “Ustaların boya bileşenleri hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Bakanlığın bu konuda da regülasyon yapacağını düşünmekteyim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.