Kocaeli Siberay Ödeme Sistemleri Büro Amiri Güven Dönmez: Bir kişinin kişisel veri ve bilgilerini rızası dışında yayınlamak hukuka aykırı bir suçtur

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde, OLYMPOS gelişim etkinlikleri kapsamında, “Siberay” oturumu gerçekleştirildi: Türkiye, siber suçlarda ilk 20 ülke arasında yer alıyor.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) OLYMPOS gelişim etkinliklerinin ikinci gününde “Siberay” oturumu düzenlendi. Kocaeli Siberay Ödeme Sistemleri Büro Amiri Güven Dönmez, konuşmasında “Bir kişinin kişisel veri ve bilgilerini rızası dışında yayınlamak hukuka aykırı bir suçtur” ifadesini kullandı.

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Kocaeli Siberay Ödeme Sistemleri Büro Amiri Güven Dönmez, Polis Memuru Nihal Tank Filiz ve Komiser Mehmet Ali Yamak katıldı. Güvenli internet kullanımı ile alakalı kişisel verilerin korunmasına değinen Dönmez, kişisel verilerin korunması için güçlü parolalar oluşturmak, verileri kimseyle paylaşmamak ve sosyal medyada tanımadığımız kişilerden gelen arkadaş isteklerini kabul etmemenin önemine dikkat çekti.

“Yıllık 45 bin terör yanlısı kullanıcı deşifre ediliyor”

Siber tehdit ve suçlar hakkında konuşmasına devam eden Dönmez, Spor Toto’nun belirlediği siteler dışında bahis oynamanın yasadışı olduğunu, suç teşkil ettiğini ve büyük maddi yaptırımların uygulandığını söyledi.

Siber tehdit ve suçların büyük tehlikelere yol açabileceğini kaydeden Dönmez, şunları anlattı:

“Türkiye’de yıllık 45 bin kadar terör yanlısı kullanıcı deşifre ediliyor ve sosyal medyadaki hareketler 7 gün 24 saat kontrol edilip, siber suçlar ile alakalı aylık 15 bin materyal ele geçirilmekte. İnternetin aydınlık yüzünün varlığı kadar karanlık yüzü de var; suçlar, suçlular, siber zorbalar, istismarlar, dolandırıcılıklar ve tehditler. Bunlardan kaçınmak için öncelikle kendi kendimizi korumamız gerekiyor.”

Oturum soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

 

Muhabir: Yunus Alperen Artuç

Fotoğraf: Uygar Çağan Ulusan