KOÜ'de TEKNOFEST Buluşması Gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Milli Teknoloji Hamlesi Yoluculuğunda TEKNOFEST" etkinliği Büşra Öksüz tarafından gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "Milli Teknoloji Hamlesi Yoluculuğunda TEKNOFEST" etkinliğini T3 Vakfı Kocaeli İl sorumlusu Büşra Öksüz anlattı. Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali (TEKNOFEST) bu yıl  Adana'da gerçekleşeceğini bildirdi.


T3 Vakfı yürütücülüğünde gerçekleşen TEKNOFEST projesinin tarihçesini anlatarak söze başlayan Büşra Öksüz, 46 kategoride yarışma düzenleneceğini söyleyerek içeriklerinden söz etti. "TEKNOFEST İlk olarak 2018 yılında İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirildi. Ardından 2019 yılında gerçekleşen TEKNOFEST, katılımcı sayısı bakımından dünyanın en büyük festivali oldu." diyerek TEKNOFEST'in önemine dikkat çekti. 2023'te katılımcılarla rekor sayıya ulaşan festivalin bu yılda tüm hızıyla devam edeceğinden bahseden Öksüz, ardından yarışmaya nasıl başvurulacağı hakkında video izletti. Öksüz ayrıca TEKNOFEST'e kabul edilenlere de imkan sunulduğunu söyledi. Ücretsiz olarak 7'den 70'e bütün katılımcılara fırsat ve imkan sunan proje 122 paydaşla bu yıl Adana'da boy göstereceğinin bilgilendirmesini yaptı. Konuşmacı, örencilerle soru cevap şeklinde ilerleyerek oturumu sonlandırdı.