"Sadece Gazeteci Değil, Yazarım"

Genç Açı ve Yerel Medya Buluşmalarının altıncı konuğu, Demokrat Kocaeli Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Soysal oldu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Genç Açı ve Yerel Medya Buluşmalarının altıncısına, Demokrat Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Soysal katıldı. Yazar kimliği ile de bilinen ve anı, tiyatro gibi türlerde kitapları bulunan Soysal, gazetecilik bölümü öğrencilerine deneyimlerini ve tavsiyelerini aktardı.

 


Hayalinin yazı yazmak, siyaseti yorumlamak, güncel olayları ve sanatı takip etmek olduğunu söyleyen Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Soysal, gazetecilik alanından gelmemesine rağmen yazarlığının haber yazımında ona katkı sağladığını dile getirdi. Soysal "Gazetecilik yapacaksanız siyaset, metin yazımı ya da tasarım alanlarından birinde mutlaka iyi olmalısınız." diyerek gazeteci olabilmek için bir alanda uzmanlaşmanın önemli olduğuna dikkat çekti. Ayrıca "Her kurumun iyi bir metin yazabilecek ve iyi diyaloglar kurabilecek iyi iletişimcilere ihtiyacı var." diyen Soysal gazetecilerin geçmişe göre pek çok alanda istihdam edildiğini, gazetecilerin iş sahasının genişlediğini de vurguladı. 


HIZLI HABER PEK ÇOK ETİK SORUNU DA BERABERİNDE GETİRİYOR


Soysal, Demokrat Kocaeli Gazetesi olarak internet haberciliğine ağırlık vermeye başladıklarını söyledi. Soysal, “İnternet haberciliği hızlı olmayı gerektirdi. Hızlı olmak ise içerikte detaysızlık ve gerçeklik noktasında haberlerde etik problemlere neden oldu” diyerek internet haberciliğinin doğurabileceği sorunlara dikkat çekti. 

 

İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen etkinliğe Genç Açı ekibi, Gazetecilik Bölümü öğretim üyeleri ve fakülte öğrencileri katıldı. Soysal'ın günümüz gazeteciliğine göre düşüncelerini aktardığı etkinlik öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından son buldu.