Yeni Dünya Düzenine Yeni Reklam Anlayışı

Kocaeli Üniversitesi Reklamcılık bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Reklamcılık ve Yönetmenlik” semineri Yönetmen Burak Kolcu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Seminer, Yönetmen Burak Kolcu’nun kendini tanıtmasıyla başladı. Kolcu, hem yönetmenlik hem de reklamcılık alanındaki tecrübelerini dinleyicilere aktardı. 

BAŞARI DOĞRU ZAMANDA GERÇEK HEDEFE GİTMEKTİR

Bir reklamcıda olması gereken özelliklerden bahseden Kolcu, detayları okumanın en büyük enstrümanları olduğunu söyledi. Kolcu, “Reklamcılar yalancı insanlar değildir, onlar sadece ürünün iyi tarafını öne çıkarır. Bilgi aktarımını en iyi yapan insanlar reklamcılardır.” dedi. Para kazanmayı birinci sıraya koymadığından bahseden Kolcu, her bireyin insanlık tarihinde ufacık bir nokta olduğunu, bu yüzdende bu hayatta ne yapmak istediklerini bulmaları gerektiğinin altını çizdi.  Hayatta ne istediğini bulduğu takdirde insanların özgürlüğe kavuşacağını dile getiren Kolcu, gerçek hedefe, doğru zamanda gidildiğinde başarının da kendiliğinden geleceğinden söz etti.

“DUYGUSU OLMAYAN KAMPANYA TUTMAZ”

Dünya’nın çok hızlı değiştiğini ifade eden Kolcu, Instagram ve Tik Tok’un yeni pazarlama mecraları olduğunu söyledi. Kolcu, insanların her birinin birer reklam ajansı olduğunu vurguladı. Kolcu, reklam veren firmaların artık gerçeği yansıtan reklam içerikleri istemelerinden kaynaklı influencerların ön plana çıktığını dile getirdi. Sosyal medya akımlarının da buradan doğduğuna değinen Kolcu, iletişim fakültesinde okuyan öğrencilerin çağın gerisinde kalmamaları gerektiğini belirtti. Kolcu, “Artık metin yazarlığı azalmaya başladı çünkü ChatGPT var. Ama ChatGPT duygu bilmez, duygusu olmayan kampanya tutmaz” sözleri ile konuşmasına son verdi.