Mevzu Kadınsa Her Şey Hallolur

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen "Mevzu Kadınsa" seminerine Ayşegül Taşkıran ve Emine Özdoğan katıldı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Defneden, DefnePelet ve Daphnecatsliter şirketlerinin kurucusu olan Ayşegül Taşkıran, girişimciliğe nasıl başladığını ve kendi fikirlerini nasıl gerçekleştirdiğini anlatırken Emine Özdoğan ise yaptığı birçok girişimle dinleyenlere ilham oldu. 

 YAPILMAYANI YAPARAK BAŞARMAK 

Her şeye rağmen diyerek çıktığı yolda bir çuvalla buralara gelen Taşkıran, yaşadığı zorluklara rağmen başarısını Böyle felaketlerin yaşandığı bu dönemde birilerine faydalı olurken doğaya katkı sunacaktım. Ama hiç kimsenin bilmediği, insanların o yolda gitmesini sağlamak için ciddi bir efor sarf etmem gerektiğiydi” sözleriyle anlattı. 

Türkiyede çok bilinmeyen ve defne dallarından üretilen pelet yakıtının üretiminin ne kadar zorlu olduğundan bahseden Taşkıran, Her şeyi araştırarak deneme yanılma yoluyla, birçok şeyden fedakârlık yaparak öğrenmeye çalıştık” dedi. Kadın girişimcilik kavramının hayatına daha yeni yeni girdiği dönemlerde, ürettiği ürünleri Hatay sınırlarından daha uzak yerlere ulaştırmak istediğinden bahsetti. Peletin ortaya çıktığı yer olan İtalya’ya, markasını gönderdiği zaman başardığını hisseden girişimci Taşkıran, başladığı yolu satış odaklı değil anlatmak odaklı olduğunu ve uzun süreli uğraşlarında sadece 1 paket satarak bu zamanlara geldiğinin altını çizdi.  

BİR ADIMLA BAŞLAYAN BÜYÜK BAŞARI 

Taşkıran'ın konuşmasının ardından Bolu SS. Demircilik Gelincilik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Emine Özdoğan, yaptığı girişimlerle kadınların bir araya geldiğinde neleri başarabileceğini aktardı. 12 yetişkin erkek futbol takımı, 2 kadın futbol takımı, 9 erkek voleybol takımı, 7 kadın voleybol takımı ve spor alanında birçok turnuva ve etkinlik gerçekleştiren Özdoğan, aynı zamanda hemşirelikte yaptığını dile getirdi. “Kendi kendime yeten, becerikli ve yeni fikirlere açık biriyim” diyerek birçok alanda iş yaptığını kaydetti. Hiçbir şeyi olmayan köyünden başlayarak adım adım Türkiye’ye değer katmaya çalışan girişimci Özdoğan, bu noktaya reçel kaynatarak başladığını söyledi. Özdoğan, Köylerde kadın ve genç istihdamı arttırılmalı, köyden göç azaltılmalı, tarım ve hayvancılık güçlenmeli diyoruz ya. Aslında ben eylemlerimi bunları gerçekleştirebilmek için yaptım” diyerek konuşmasını noktaladı.