Bilekten Gelen Şampiyonluk

Milli Bilek Güreşçisi Ömer Kozakoğlu: Bilek güreşi kimsenin neden yaptığını bilmediği ama bırakamadığı bir spor. Uzaktan kolay gözüküyor olsa da masanın içinde büyük zorluklar içeriyor.

Bu Gönderiyi Paylaş

Yaklaşık olarak beş yıldır profesyonel olarak bilek güreşi sporunu yapan Ömer Kozakoğlu, (20) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen turnuvalara katılmaya ve Türkiye’yi temsil etmeye devam ediyor.

Makine Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Kozakoğlu, bir arkadaşının desteğiyle bilek güreşine başladığını ve ilk Türkiye şampiyonasında da birincilik elde ettikten sonra bu spora profesyonel olarak devam ettiğini söyledi. Kozakoğlu’nun gençler kategorisinde toplamda 4 Türkiye şampiyonluğu, büyükler kategorisinde birinciliği ve üçüncülüğü, dünya şampiyonasında üçüncülüğü, dördüncülüğü ve aynı zamanda da Avrupa şampiyonasında dördüncülüğü bulunuyor.

Mayıs ayında Slovakya’da gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonasına hız kesmeden çalıştığını belirten Kozakoğlu’nun, ciddi bir antrenman programı mevcut. Gelişim için farklı el tutmanın öneminden bahseden Kozakoğlu, haftada bir gün kas çalışmasının yanında, düzenli olarak zorlu bilek antrenmanları yapıyor.

Kozakoğlu, bilek güreşinde daha da iyi yerlere gelebilmek adına bir sponsorluk arayışı içinde olduğunu da belirtti.

“Eline, bileğine güvenen herkes bu sporu yapabilir”

Bilek güreşi hakkındaki düşüncülerini dile getiren Kozakoğlu, şunları dedi:

“Bilek güreşinin bir geleceği olmadığı düşünülüyor ama bu yanlış. Bilek güreşine olan ilgi her geçen gün artıyor. Bunun yanı sıra sporcu sayısında da ciddi bir artış mevcut. Her sene Türkiye şampiyonalarına katılan sporcu sayısı yükseliyor. Bu yıl gerçekleşen Türkiye şampiyonasına yaklaşık olarak 1800 sporcu katılım gösterdi. Bilek güreşi ilk çıktığında bir popülaritesi yoktu ama halterde ilk başlarda böyleydi. Bu sporu geliştirmek sporcuların elinde, kişilerin bir şeyler yapması gerekiyor. Bu spor doğru hoca ve antrenmanlarla yapılabilecek bir spor. Eline, bileğine güvenen herkes bu sporu yapabilir. Tabii bunun dışında bazı fiziksel özellikler avantaj sağlıyor.”

Bilek güreşinin kendisine çok şey kattığını dile getiren Kozakoğlu, disiplini bilek güreşinden öğrendiğini söyledi. Okul ile bilek güreşini beraber götürmenin çok zor olduğunu kaydeden Kozakoğlu, “Aynı anda makine mühendisliği ve bilek güreşini beraber götürmek çok zor ilerliyor. Bazen maçlar çakışıyor ve sınavlarıma giremiyorum. Mesleğimi elime aldığımda da bilek güreşine devam edeceğim ama şuan için bilek güreşi mesleğimden bir adım daha önde” dedi.