ICSMS’nin 2. Gün Heyecanı

Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi’nin (ICSMS) ikinci günü tüm hızıyla devam ediyor.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi’nin (ICSMS) ikinci gününde; Türkiye’deki afet iletişimiyle ilgili yürütülen çalışmalar, medyadaki sahiplik yapısının ekonomi politik etkileri, medya ve sosyal hizmet ilişkisi ve iklim haberciliği gibi konu başlıklarının ele alındığı oturumla devam etti. Başkanlığını Prof. Dr. Selma Koç Akgül’ün yürüttüğü oturumda, Arş. Gör. Ömer Batuhan Akgüner, Anıl Şencan, Alper Eren Tazegül ve Orhan Mert Güzelahmetler sunumlarını gerçekleştirdi.


AFET İLETİŞİMİNDEKİ SORUNLAR

“Türkiye’de Afet Yönetimi ve Afet İletişimi Konusunda Yazılmış Makale ve Tezlerin Bibliyometrik Analizi” konulu çalışmasını sunan Anıl Şencan, Türkiye’de bu alanda yeterli sayıda çalışma bulunmasa da son yıllardaki çalışma sayısındaki artışın umut verici olduğunu kaydetti.

“Medya Sahipliğinin Haber Söylemi Üzerindeki Ekonomi Politik Etkisi: İstanbul Havalimanı İşçi Eylemleri Örneği” konulu çalışmasını sunan Orhan Mert Güzelahmetler ise, İstanbul Havalimanı ve medya sahipliği arasındaki ilişkiyi inceleyen çok fazla araştırma bulunmadığını söyledi.

“Medya ile Sosyal Hizmet İlişkisi ve Etik Sorunlar” çalışmasını sunan Alp Eren Tazegül ise, medya ve etik kavramlarından yola çıkarak, sosyal hizmet uygulamaları ve medya arasındaki ilişkiye değindi.

İKLİM HABERCİLİĞİ AĞI

Son olarak “İklim Gazeteciliği ve Toplumsal Ağların Önemi: Oxford İklim Gazeteciliği Ağı Örneği” çalışmasını sunan Ömer Batuhan Akgüner ise, iklim sorununun küresel ölçekte bir konu olduğunu belirterek iklimle alakalı yayınlar yapan gazetecilerden bahsetti. Akgüner, medyanın iklim değişikliğinin anlaşılması konusunda çok büyük öneme sahip olduğunu belirterek, alandaki uygulamalardan örnekler verdi.


Oturum, dinleyicilerin sorularının yanıtlanmasının ardından, Prof. Dr. Selma Koç Akgül tarafından katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.