ICSMS’de Yeni Medya Çevrimiçi Oturumu

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Aristotle University of Thessaloniki ortaklığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi’nin (ICSMS) ikinci günü oturumlarla devam ediyor.

Bu Gönderiyi Paylaş

“Yeni Medya Çevrimiçi Boykot ve Satın Almayı Anlamak”,  “Yeni Medya Çağının Kurmaca Anlatımlarından Yeni Çağ Akımı ve Spiritüalizm Yansımaları”, “Dijital Dönüşüm: Bilim İletişimi ve Bilim Gazeteciliği” ve “Eğitim Odaklı STK’ların Sosyal Medyada Gündem Belirleme Çalışmaları Üzerine Nitel Bir Araştırma” başlıklı sunumların gerçekleştirildiği oturumun başkanlığını Doç. Dr. Sevgi Kavut yürüttü.

Karamürsel Alp Salonunda gerçekleşen oturumun katılımcıları arasında ise Prof. Dr. Nilgün Tutal, Prof. Dr. Aşina Gülerarslan, Doç. Dr. Emre Aslan, Doç. Dr. Murat Aytaş,  Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Nisa Yıldırım, Arş. Gör. Seda Avcı, Öğr. Gör. Gökmen Kaya, Emrah Nebioğlu ve Yasemin Demir yer aldı.


“STK’LAR BİRER MARKADIR”

Oturum, Prof. Dr. Aşina Gülerarslan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aydın’ın “Yeni Medya Çevrimiçi Boykot ve Satın Almayı Anlamak” adlı sunumu ile başladı. Aydın, 7 Ekim İsrail- Filistin savaşını ele alarak yapılan çalışmada Filistin’e karşı yürütülen saldırıların, Türkiye’de çevrimiçi ortamlarda şekillenen boykot ve satın alma içeriklerine etkilerini incelediklerinden bahsetti.

Yüksek Lisans öğrencisi Yasemin Demir ise, “Robotik Oyunculuk: Sinema Endüstrisinde Yapay Zekanın Rolü” adlı çalışmasında yapay zekanın sinemaya etkisi ve gelişimini incelediklerini aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Nisa Yıldırım, “Yeni Medya Çağının Kurmaca Anlatımlarından Yeni Çağ Akımı ve Spiritüalizm Yansımaları” isimli sunumunda, şifacılık uygulamalarını konu alan Netflix’in “Zeytin Ağacı” ve Disney Plus’ın “Arayış” dizilerini incelediklerinden söz etti.

Arş. Gör. Seda Avcı ve Öğr. Gör. Gökmen Kaya ise “Türkiye’de Sosyal Araştırmalarda Youtube’daki Akademik Çalışmaların Sistematik Analizi” adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Nilgün Tutal, “Dijital Dönüşüm: Bilim İletişimi ve Bilim Gazeteciliği” isimli çalışmasında, Fransız gazeteleri “La Recherche” ve “The Conversation France”ı referans alarak yaptığı çalışmalardan bahsetti. Tutal, bilim gazeteciliği yapan kişilerin çoğunlukla doğal bilimler alanında eğitim aldığını saptadıklarını söyledi.

Doç. Dr. Emre Aslan ve Yüksek Lisans Öğrencisi Recep Emrah Nebioğlu “Eğitim Odaklı STK’ların Sosyal Medyada Gündem Belirleme Çalışmaları Üzerine Nitel Bir Araştırma” adlı sunumunda, Darüşşafaka, Türk Eğitim Vakfı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’nı incelediklerini ifade etti. Nebioğlu, “Gündem, üç bileşenden oluşur. Bunlar; medya gündemi, kamu gündemi, siyasal gündem ve marka gündemidir. Sivil toplum örgütleri birer marka olduğu için onları da inceledik.” dedi. Çevrimiçi oturum katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.