İzmit'in Sanat İkliminde Retro Havası

Gar Sanat Galerisi, İzmitliler’i sanatla buluşturmaya devam ediyor

Bu Gönderiyi Paylaş

Bir çok sergiye ev sahipliği yapan Gar Sanat Galerisi, ‘Retro’ isimli karma sanat sergisini sanatseverlerle buluşturdu. 13 Kasım’da açılışı yapılan Retro isimli sergide Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Osman Odabaşı, Dr. Öğr. Üyesi Hazal Aksoy, Arş. Gör. Kıymet Kaya ve Arş. Gör. Ceyhun Topçu’nun eserleri yer aldı. Peki nedir bu Retro? Retro, bilinçli olarak yakın geçmişin akımlarını, modalarını türeten veya taklit eden bir sanat tarzıdır.


“SANATLA BAĞIMI KOPARMAMAYA ÇALIŞIYORUM”

KOÜ İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Kıymet Kaya akademinin yanında sanat üretimine devam ettiğini söyledi. Pandeminin sanat üzerinde farklı etkileri olduğunu dile getiren Kaya, “Pandemi sürecinde sanattan uzak kalmamaya gayret gösterdim. Çeşitli çevrim içi sergilere katılarak sanatla olan bağımı koparmamaya çalıştım. Retro adlı çağdaş sanat karma sergisinde de eserimin sergilenmiş olmasından dolayı mutluluk duydum.” dedi.

“SANATSEVERLERE NEFES ALDIRDI”

Sergiyi gerçekleştiren Mery Yolvercan “Pandemin verdiği kapanmadan uzun süre sonra böyle bir serginin olması sanatçılara ve sanatseverlere nefes aldırmıştır.” ifadelerini kullandı. Retro’nun uluslararası çağdaş karma bir sergi olduğunu ve daha fazla sergi yapmayı hedeflediklerini belirten Yolvercan, serginin pazartesiye kadar devam ettiğini sözlerine ekledi.