Ticarette İçerik Pazarlaması

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İşletme Kulübü tarafından E-Ticaret Zirvesi isimli konferans düzenlendi

Bu Gönderiyi Paylaş

KOÜ İşletme Kulübü öncülüğünde  Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte alanlarında uzman kişiler tarafından "Pandemi döneminde ticaret, Lojistik ve Kargolama, Girişimcilik, Dijital Pazarlama" konularında bilgilerin paylaşıldığı E-Ticaret Zirvesi, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Konferansın ilk konuşmacısı olan Yemeksepeti Ürün Müdürü Sercan Akkaş, salgının firmalarına olan yansımasından bahsetti. Akkaş, “Pandeminin ilk 2 ayında sipariş oranımız zirveyi gördü. Hafta sonu yasaklarında ise sipariş 10 katına çıktı ve 40 dakika yoğunluktan ötürü sunucular kapandı.” dedi. Akkaş, E-Ticarette yapılabilen ufak değişikliklerin bile büyük sonuçlar doğuracağını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.


Etkinliğe, Yemeksepeti Ürün Müdürü Sercan Akkaş, Acadebi Genel Müdürü Erhan Bacaksız, Navlungo Kurucusu Ceren Tuna, N11 Proje ve Marmara Bölge Müdürü Ömer Uçan, Turkcell Performans Pazarlama Müdürü Mustafa Cengiz ve Paket Taxi Kurucusu Raşit Emir Süer konuşmacı olarak katıldı.  

TEMEL YAPI TAŞIMIZ ÖĞRENCİLERLE ÇALIŞMAK

Programın ikinci oturumunda söz alan Acadebi Genel Müdürü Erhan Bacaksız kendi E-Ticaret platformunu tanıtarak özellikle öğrencilerle çalıştıklarını ve temel yapı taşlarını oluşturduklarını söyledi. Akkaş yeni nesli tanıdığını ve güvendiğini söyleyerek, “Yeni neslin girişimcilik ruhu ve zekasına inanıyorum, bu yüzden de şirketimde birçok gence şans veriyorum, onlar öğrenirken biz de onlardan öğrendik.” diyerek sözlerini noktaladı.

AMACIMIZ YURTDIŞINDA ETKİN OLMAK

Etkinliğin devamında konuşan Navlungo Kurucusu Ceren Tuna, lojistik ve kargonun diğer işlere karşılık daha fazla uğraş getirdiğini ve zor olduğunu anlattı. Şirketinin yurtdışı planlarından bahsederek, “Amacımız herkesi yurtdışı pazarına hazırlamak. Yakında yurt dışında daha etkin olacağız çalışmalarımızı bu hedefte sürdürüyoruz.” dedi ve son olarak şirketinde gençlere yer verdiğinden söz ederek konuşmasını bitirdi.

İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ

Etkinliğin dördüncü oturumunda konuşmacı olan N11 Proje ve Marmara Bölge Müdürü Ömer Uçan, “Kişilerin alışveriş özelliklerini ,eğilimlerini seçebiliyoruz ve bu sayede müşterilere daha doğru önerilerle gidebiliyoruz. Hedef kitleye doğru zamanda doğru kanaldan gitmek çok önemli.” dedi. Sosyal medyanın önemini vurgulayan Uçan, “Biz de bütün sosyal medya platformlarında aktif olmaya çalışıyoruz. Hesaplarımız profesyonel ekipler tarafından yönetiliyor ve sürekli güncel tutuluyor. Ayrıca ınfluencer iş birlikleri çok önemli. Bu konuda bizim de çalışmalarımız oluyor. Belirli dönemsel kampanyalarınız varsa ve ınfluencer desteği alabiliyorsanız çok büyük kitlelere ulaşabilirsiniz.” diyerek konu hakkında tavsiyelerde bulundu.  Kullanıldığında çok fazla dönüş alınan canlı yayında alışverişin Türkiye’de çok yaygın olmadığını söyleyen Uçan, “Türkiye’de ilk defa canlı yayın sırasında satış yapan platform olduk.” dedi. Ekibe alınacak kişinin iyi diksiyon sahibi olması, işine sahip çıkacağına güveniyor olması ve yeniliklere açık olması gerektiğinden bahsetti. Aynı zamanda e-ticaret bilgisinin olmasının çok önemli olduğunu belirten Proje Müdürü, “İletişim çok önemli. Kendini iyi ifade edebiliyor olmak aradığımız özellikler arasında en önemlisi diyebiliriz.” dedi

DOĞRU MESAJ, DOĞRU ZAMAN, DOĞRU ÜRÜN

Turkcell Performans Pazarlama Müdürü Mustafa Cengiz, etkinliğin 5. Oturumunda konuşma yaptı. Yakın bir geçmişte ortaya çıkan dijital pazarlamanın, finans sektörü gibi zorlu bir sektör olmadığını söyleyen Cengiz, “Dijital pazarlamanın çok eskiye dayanan bir geçmişi yok. Bu da bize insan kaynağı ihtiyacını ve tecrübe eksikliğini gösteriyor. Buna bağlı olarak, hızlı bir şekilde kariyer yapabileceğinizi ve bu kariyerde çok hızlı bir şekilde yükselebileceğinizi gösteriyor.” dedi. Dijital pazarlamacıların ya da dijital iş yapan şirketlerin “doğru mesaj, doğru zaman ve doğru ürün” bağlamında ilerlediklerini söyleyen Cengiz, konuşmasında önemli e-ticaret sayfalarından da bahsetti. İçerik pazarlamasının dünyada kritik bir hale geldiğini söyleyen Pazarlama Müdürü, “İnsanların sizin platformunuza gelmesi için yeni trafik kaynakları ele almanız lazım ve bu yüzden içerik pazarlaması çok önemli.” dedi. Son olarak “Turkcell’de çalışmak teknolojik anlamda çağı yakalamama katkı sağlıyor.” diyerek konuşmasına son verdi.

KADIN KURYELER DAHA İYİ DAĞITIM YAPIYOR

Konferansın son konuğu Paket Taxi Kurucusu Raşit Emir Süer oldu. “Fikrinize göre paranız, paranıza göre fikriniz olmalı.” diyen Süer,  para yok diye umutsuzluğa düşülmemesi gerektiğinden bahsetti. Ayrıca Süer, “İmkansızlıkların içerisinden çıkabilirseniz girişimci olursunuz. Bedelini öderseniz o girişimin lideri ya da kaptanı olursunuz.” dedi. Girişimcide olması gereken iki özelliğin inat ve cesaret olması gerektiğini söyleyen Süer, kadın kuryelerin erkek kuryelere göre daha iyi dağıtımcı olduğunu ekledi.

Muhabir: Şevval Özkar , Göktuğ Er , Canberk Gürel , Zeynep Tarım , Atakan Başaran