Rasyonalist, Genç ve Dinamik Reklamcılık

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Reklam ve Tasarım” semineri, Comind Tasarım Stüdyosu kurucu ortağı Erdi Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Seminer, Comind Tasarım Stüdyosu kurucu ortağı Serenay Balıkçı ve Erdi Öztürk’ün kendilerini tanıtmasıyla başladı. Öztürk, stüdyonun grafik tasarım, reklam ve sosyal medya alanlarında etkin ve profesyonel çizgide faaliyet gösterdiğinden bahsetti. Seminerde katılımcılara tecrübelerinden de bahseden kurucu ortaklar, sektörün gelecek kuşağı olan genç arkadaşlarımıza fikirlerini her alanda çok iyi pazarlamaları gerektiğinin altını çizdi. 

DOĞRU İŞ HER ZAMAN BAŞARILIDIR

Genç, dinamik ve deneyimli bir takıma sahip olduklarından bahseden Erdi Öztürk, “İleri derece hizmet sunan ve kalabalık ekip potansiyeline sahip olan ajanslar çizgisinde hizmet sunabilmek için ve yine bu ajanslar niteliğinde hatta daha ötesinde işler üretmek adına her zaman daha deneyimli takım arkadaşları arayışını sürdürdüğünü ve zaman zaman projelere brief özelinde yeni takım arkadaşları dahil ederek çalışıyoruz.” dedi. Tasarımda müşterinin çoğu zaman öznel bakış perspektifinden baktığını dile getiren Öztürk, tasarımcıların estetik kaygısı güderek ve her daim doğru iletişimin peşinden giderek başarılı olabileceklerini, doğru işin her zaman başarıyı getirdiğini ifade etti. “Anlatılanı iyi anlamak ve uygulamak başarıyı getirir” diyen Öztürk, rasyoneli olmayan her işin elbet unutulacağını ve akılda kalmayacağını dile getirdi.

“YAPTIĞINIZ İŞLERE MUTLAKA DUYGU KATIN”

Katılımcılara çok fazla reklam filmi, sanatsal işler, sinema filmleri izlemelerini ve ödüllü reklam işlerini takip etmeleri gerektiğini söyleyen Öztürk, ajansların daima cesur ve rasyonalist fikir beklediklerini ve markaların da buna ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yapay zekânın da artık senaryodan içerik fikrine, reklam metninden tasarımlara kadar bir çok kategoride içerik üretmesinden söz eden Öztürk, “Yapay zekanın yapamadığı tek şey insani duygudur, görünüşe göre bunu yapması epey zor olacak çünkü çok öznel ve duruma göre değişken. Bu yüzden yaptığınız işlere mutlaka duygu ve tarz katmaya özen gösterin. Yani kendinize ait bir tarzınız ve imzanız olsun her işinizde.” dedi. Seminer, kurucu ortakların katılımcılardan gelen soruları cevaplaması ile sona erdi.


Muhabir: Şehriban Ağca 

Fotoğraf: Uygar Ulusan