Girişimcilik İle Alanda Uzmanlaşma

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk konferans salonunda, 'Fikrin Elmasa Dönüşsün’ isimli etkinlik düzenlendi

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Teknopark ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)’nin ortaklığında düzenlenen girişimcilik konulu etkinlik KOÜ Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk konferans salonunda gerçekleşti. ‘Fikrin Elmasa Dönüşsün’ etkinliğinin açılış konuşmasını, Rektör Yardımcısı ve TTO Başkanı Nilgün Fığlalı yaptı. Gerçekleşen programda K7 Yazılım’dan Yazılım Direktörü Yusuf Şentürk, öğrencilerin alanında başarılı olmak için sektöre dair birçok disiplini bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.



HER ŞEYDEN BİRAZ BİR ŞEYDEN TAM

İlk konuk olan Yusuf Şentürk, “Her şey icat oldu diye düşünüyoruz. Hiçbir şey yokmuş gibi düşünürseniz üretkenliğiniz artar, başarırsınız.” sözleriyle konuşmasına başladı. Yalnızca okulda alınan eğitimle girişimcilik olmadığını ifade eden Şentürk, herkesin kendi içinde Ar-Ge çalışması yapması gerektiğinin önemini vurguladı. Uzmanlık alanında hassas olduğunu belirten Şentürk, “Herkes her şeyden biraz biliyor ama uzmanlık az. Bence bizim sorunumuz bu.” dedi.  Sunumunda farklı şirketlerin teknoloji ve gelir kaynaklarına yer veren Şentürk, “İşinin delisi ol yoksa kölesi olursun.” diyerek öğrencilere çok çalışmaları konusunda tavsiyede bulundu. 

TEKNOLOJİNİN HIZINA YETİŞİLMİYOR 
BİMSER’de Müşteri Başarıları Yöneticisi Erol Eryiğit ve Yazılım Ekip Lideri Özgür Tıpırdamaz'ın ortaklığında gerçekleşen sunumda dijital dönüşüme yer verildi. Eryiğit, “Bilişim de tıp gibi genelden özele doğru gidiyor ve alanlarında daha çok artıyor. Teknolojiyi yakalamakta zorlanıyoruz. Her 6 ayda bir teknolojik veriler kendilerini yeniliyor. Yavaş olursak geri planda kalırız, oyun kuranlardan olamayız.” sözlerine yer verirken Tıpırdamaz, Bulut sistemini ve yazılımı anlattı. Son olarak Eryiğit, “Tek merakınız gözlem seviyesinde kalmayın. İşinizle ilgili her şeyi mutlaka deneyimleyin.” ifadeleri kullandı.

“ŞEHİRLERDE ÜRÜN SATMAK YERİNE ŞEHİRLERDE YAŞIYORUZ”
“Şehirlerde ürün satmak yerine şehirlerde yaşıyoruz.” diyen Kent Kart AŞ. üyesi Bekir Yeşil, ulaşımda hayatımızı kolaylaştıran projelerini anlattı. Öğrencilerin kendilerine ket vurduklarını söyleyen Yeşil, okumanın önemini belirtti. Yeşil, “Her şeyin başı okumak, üniversite belli bir kültürü oluşturuyor. Size verilen dersleri önemseyin. Okudukça kendinizi geliştirin, yenileyin.” dedi.

TEMİZ ENERJİ HER YERDE 
Kocaeli Üniversitesi mezunu GENETEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bora Alboyacı, temiz enerjiye değindi. Alboyacı, enerji güç sisteminde hakimiyetin önemine de yer verirken, “Düşmekten korkmayın, daha güçlü kalkacaksınız. Şansı avantaja çevirin.” sözleriyle programı sonlandırdı.