Yeni Model Gurebahane-i Laklakan

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Ormanya’da göçten yorulan ve göç sırasında zarar alan leyleklerin tedavisi yapılıyor.

Bu Gönderiyi Paylaş

Ormanya’da bulunan Düşkün Leylekler Evi, Osmanlı zamanında kurulan dünyanın ilk hayvan hastanesi olarak bilinen Bursa’da yapılmış olan Gure[1]bahane-i Laklakan’dan esinlenmiş. Osmanlı zamanında hastanenin Bursa’da bulunmasının nedeni leyleklerin göç rotasında olmasından kaynaklanıyor. Yorgun düşen ve yara almış leyleklerin tedavisi Gurebahane-i Laklakan’da yapılıyordu.

DÜŞKÜN LEYLEKLER TEDAVİSİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin projelerinden olan Düşkün Leylekler Evi’n[1]de yara almış leylekler tedavi ediliyor. Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirilen leyleklerden tedavisi yapılamayanlara ise Ormanya kucak açıyor. Kalıcı olan leylekler için kuluçka odası ve leylek yuvaları bulunuyor.

LEYLEKLERİN YUVASI

Düşkün Leylekler Evi göçten etkilenen leyleklere bir ev oluyor. Etrafı çit[1]lerle kaplı yerde kalan leylekler küçük su ve kum havuzlarının yanı sıra yem yedikleri bir alana sahipler. Aynı zamanda bir adet kuluçka odası, mutfak ve yemlik deposu da bulunuyor.

Muhabir: Göktuğ Er