Minikler Üniversiteli Oldu

Genç Açı'nın yeni sayısında yer alan özel haberlerimiz için kouha.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Gönderiyi Paylaş

Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ olarak hayata geçirilen ve 2017’den bu yana özel yetenekli öğrencilere ücretsiz olarak; eğitim, rehberlik ve akademik danışmanlık hizmeti veren Başiskele Çocuk Üniversitesi’ne dair detayları Müdür Yardımcısı Ayşe Eda Yalmancı ile konuştuk.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’yle imzalanan protokol ile hizmet vermeye başlayan Çocuk Üniversitesi, 2022 yılında anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi. Çocuk Üniversitesi’nde 2022- 2023 Akademik Yılı, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) iş birliği ile başladı. Kocaeli şehrinin iki önemli üniversitesi, Başiskele Belediyesi çatısı altında gelecek yıllarda da eğitim vermeye devam edecek.


BAŞVURU SÜRECİ

8 ila 12 yaş aralığındaki özel yete- nek tanısı konulan öğrencilere eğitim verildiğini söyleyen Başiskele Çocuk Üniversitesi Müdür Yardımcısı Ayşe Eda Yalmancı, “Kurumda herhangi bir zekâ testi yapılmıyor. Hastane ve özel kurumlarda yapılan zekâ testleri Çocuk Üniversitesi’nin mailine gönderilip başvuru hakkında bilgi veriliyor. Testler incelendikten sonra ön başvuru yapılmakta ve bunun sonucunda kesin kayıt süreci başlamaktadır.” şeklinde konuştu.

DÖRT KADEME DÖRT FARKLI EĞİTİM YILI

Çocuk Üniversitesi’nde başlangıç olarak; bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel eğitimler verildiğini ve kesin kayıt sürecinin ardından birinci kademe eğitim almaya başlayan öğrencilerle fizik, kimya, biyoloji, eğlenceli bilim, robotik kodlama gibi derslere geçildiğini aktaran Yalmancı, “ Öğrenciler bilimsel derslerin yanında resim, ebru, okçuluk, masa tenisi gibi sportif ve sanatsal eğitimler alıyor. Başiskele Belediyesi olarak başlattığımız ‘Genc-i Ala’ projesi ile bilimde, sanatta ve ahlakta öncü olacak nitelikli gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz .” diye konuştu.

EN UYGUN MESLEK TERCİHLERİ

Her kademede farklı ders alan öğren- cilerin üçüncü kademeye geldiklerinde ise Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi aka-demisyenleri tarafından eğitim alma- ya başladıklarını söyleyen Yalmancı, “Dördüncü kademeye ulaşan öğrencilere meslek tanıtımları yapılıyor. Her hafta farklı meslekten kişilerle görüşen öğrenciler, meslekler hakkında bilgi alıyor.” ifadelerini kullandı. Yalmancı, kurum olarak en önemli hedeflerinin 4 senenin sonunda verilen eğitimler ve meslek tanıtımlarının sonucunda, öğrencilerin yatkınlığının ve merak- larının bulunduğu meslek alanlarına yönlendirilmesi olduğunu vurguladı.

ÇEVRE İLLERDEN ÖĞRENCİLER DE VAR

Velilerle bir anket gerçekleştirdiklerini ve bunun sonucunda ailelerin kurumdan memnuniyet oranlarının %95 olduğunu belirten Yalmancı, ailelerin kuruma ve Başiskele Belediyesi’ne her fırsatta teşekkürlerini ilettiklerini aktardı. Kuruma sadece Başiskele veya Kocaeli’nden değil Sakarya, Yalova ve İstanbul gibi şehirlerden de öğrenciler geldiğini belirten Yalmancı, Çocuk Üniversitesi velilerinin yüzde 93’ünün lisans ve yüksek lisans mezunu olduklarını ve bilinçlilik seviyesi yüksek velilerin Başiskele Çocuk Üniversitesi’ni araştırıp bulduğunun da altını çizdi.

ÜLKENİN MİLLİ SERVETİ ÇOCUKLAR

“Bu çocuklar, üstün zekâ tanısı alan çocuklar. Biz kendi aramızda diğer akranlarından ayrıştırılmamaları ve etiketlenmemeleri adına böyle bir ifade kullanmıyoruz. Bu çocuklar aslında ülkemizin milli serveti değerinde. Başiskele Belediye Başkanımız Sayın M. Yasin Özlü bu konuda oldukça geniş vizyona sahip ve eğitimle ilgili tüm konularda her zaman destekçimiz. Biz, geleceğin hazinesi çocuklarımızın zekâlarının ve ilgilerinin doğru yönlendirilmesi için uğraşıyoruz. Bu çocuklara yürüdükleri yolda eşlik etmek önemli ve bizler bunun için varız.” ifadelerini kullanan Ayşe Eda Yalmancı, Çocuk Üniversitesi’nde öğrencilere yol göstermenin ötesinde onlara rehberlik ettiklerini ve vatana millete hayırlı birer birey olmaları için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

  

Muhabir: Erdost Özmen