Gençliğin Dijitaldeki Sesi

"Yapay Zeka Çağında Ses ve Müzik Projesi" adı altında gerçekleşen, iki haftalık kodlama ve atölye etkinliklerinin tamamını kapsayan sergi, İzmit Seka Kağıt Müzesi'nde sergileniyor

Bu Gönderiyi Paylaş

Yapay zeka kapsamında yazılım kodlarını, sanat ile birleştiren TÜBİTAK projesi lise öğrencilerinin el  ve göz koordinasyonlarını geliştirerek pratik eğitim kazandırdı. Liseli öğrencilerinin atık malzemelerle yaptıkları ses efekt materyalleri sergide en çok ilgi çeken ürünler oldu.

HEDEF KİTLE 10. SINIF ÖĞRENCİLERİ

Proje uzmanı Pınar Gök ve proje yürütücüsü Cantekin Çelikhası tarafından hayata geçirilen projede öğrencilere, ilk olarka uzaktan eğitimle, Python eğitimi verildi. Bu eğitimle beraber sınava giren lise öğrencileri asil ve yedek olarak seçildiler.

11-22 Ekim tarihleri arasında İzmit Bilim Sanat Merkezi'nde, 10.sınıf öğrencilerden seçilen iki ayrı grupla gerçekleştirilen eğitimler iki hafta sürdü. Bu proje ile birlikte, müzik ve yapay zeka alanında kendini geliştirmek isteyen liseli öğrencilerin ses teknolojileri kullanımına yönelik bilgi sahibi olması sağlandı. Projeye katılım sağlayan öğrencilere sertifika verildi.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ KATILDI

Sergisi yapılan proje kapsamında gerçekleştirilen eğitime, Kocaeli Üniversitesi Enformatik bölüm başkanlığından, Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden ve İstanbul Teknik Üniversitesi devlet konservatuarından öğretim görevlileri katıldı. Yapay zeka kullanarak kendi müzik bestelerini oluşturan ve çalgıların tasarımlarını yapan öğrencilerin çalışmalarının olduğu sergi yarına kadar ilgilenenler için açık olacak.

Muhabir: Ulaş Şahin, Şevval Özkar, Derya Mersin, Sedanur Demir